
فدکس فعالیتی اقتصادی و ملی FedEx
داستان شرکت فدکس FedEx
فدکس فعالیتی اقتصادی و ملی | در سال ۱۹۶۵ آقای فردریک دابلیو اسمیت برای فارغ التحصیلی از دانشگاه ییل، مقاله ای در مورد ابداع یک صنعت جدید ارائه داد.
او در مقاله خود، در خصوص چالش هایی که شرکت های بزرگ حوزه فناوری اطلاعات در خصوص حمل و نقل با آن ها روبرو بودند و در مورد اینکه این چالش ها هیچ گونه توجیه اقتصادی نداشت، نوشته بود.
در قسمت کتابستان سایت تداپ، می توانید با بهترین کتاب های حوزه مدیریت و کسب و کار آشنا شوید…
او سیستم ویژه ای را برای حمل و نقل به موقع کالاهای ضروری مانند دارو، قطعات کامپیوتری و الکترونیکی پیشنهاد داده بود، اما متأسفانه استاد راهنمای او، اهمیت مقاله او را درک نکرد و به او نمره میانگین داد.
در سال ۱۹۷۱ او به خاطر کار در ارتش، مشاهده کرد که چقدر برای ارسال یک بسته هوایی باید صبرکرد. او با به یاد آوردن مقاله خود، به دنبال یک راه جدید گشت.
در مورد ایده ی فدکس
بر این اساس، ایده Federal Express متولد شد. آقای اسمیت این نام را به دلیل حس وطن پرستانه خود و اعتقاد به اینکه واژه فدرال معرف یک فعالیت اقتصادی ملی است، انتخاب کرد.
فدکس (FedEx) از جملهی سه شرکت بزرگ در حوزهی لجستیک در سطح جهان است که با در پیش گرفتن روشهای خلاقانه تحولات بزرگی را در حوزهی ارسال کالا رقم زده است.
فدکس را باید هلدینگی مشتمل بر شرکتهایی نظیر فدکس اکسپرس، تیانتی اکسپرس، فدکس گراند، فدکس فرایت و فدکس سرویس بدانیم که در مجموع کسب و کار لجستیک این هلدینگ را تشکیل میدهند.
ناوگان هواپیماهای فدکس به تنهایی بیشتر از تعداد هواپیماهایی است که سه شرکت هواپیمایی شناختهی شدهی منطقهی خاورمیانه یعنی امارات، اتحاد و قطر ایرویز در اختیار دارند. فدکس در نظر دارد تا طی ۵ سال آینده بیش از ۱۵۰ فروند هواپیمای دیگر را نیز به ناوگان خود اضافه کند.
به مجله کسب و کار تداپ سر بزنید و نابغه های موفق ایرانی را بیشتر بشناسید.
هر روز، یک داستان:
شهیدخان در خانوادهای فقیر در لاهور پاکستان متولد شد. مادرش یک معلم بود و پدرش کاسبی میکرد. او نیز به همراه پدر فروشندگی میکرد؛ اما در شانزدهسالگی تصمیم به مهاجرت گرفت. او با پول اندکی راهی آمریکا شد و در رشتۀ مهندسی مکانیک شروع به تحصیل کرد. مدت زیادی نگذشت که فهمید هیچ پولی برای گذران زندگی ندارد و باید شغلی پیدا کند. با ظرفشستن در یک رستوران امرار معاش میکرد. پس از مدتی موفق شد در یک شرکت خودروسازی مشغول به کار شود. پس از سیزده سال تلاش شبانهروزی، با جمعآوری سرمایۀ ۶۶۱ هزاریورویی موفق شد شرکتی را بخرد که در آن کار میکرد. طبق نوشتۀ مجلۀ فوربز، شهیدخان در حال حاضر صدوبیستوهفتمین ثروتمند جهان است و مالک یک کشتی خصوصی ۱۶۰ میلیون یورویی و دو تیم فوتبال جگوار و فولام انگلیس است.